Vyznamenaný kardiochirurg České republiky Tomáš Kovařík vysvětluje, jak se skutečně zbavit vysokého krevního tlaku.

Mrtvice a infarkt jsou diagnózy, které jsou příčinou každého šestého úmrtí v České republice. A hlavní příčinou těchto život ohrožujících stavů jsou KONTAMINOVANÉ CÉVY!

Mohou způsobovat časté bolesti hlavy, ztrátu zraku, špatný spánek a bolesti kolen. Ano, všechny tyto příznaky způsobuje cholesterol v cévách.

Myslíte si, že za to může věk? Nemůžete s tím nic dělat? Omyl!

Přečtěte si článek a zjistěte to:

  • Jaké další nemoci jsou způsobeny nedostatečným prokrvením orgánů?
  • Jaké jsou příznaky toho, že jsou vaše cévy „unavené“?
  • Je obtížné čistit krevní cévy doma?
  • Jaká jsou nebezpečí hypertenze a jaké jsou následky pro tělo, pokud se jí včas nezbavíte?
  • Jak se zachránit před hrozící smrtí při hypertenzi, když lékaři a lékárenské prostředky nefungují?
  • Jaké jsou současné vědecké poznatky o tom, jak se zbavit hypertenze, a proč je nelze koupit v lékárnách?

Podařilo se nám získat exkluzivní rozhovor s Tomášem Kovaříkem, profesorem, který je podle předního mezinárodního lékařského časopisu Medicínské noviny Online jedním z nejlepších lékařů 21. století, praktickým kardiochirurgem a významným lékařem České republiky.

Tomáš Kovařík provedl více než 7 420 operací srdce. Jeho nejstaršímu pacientovi bylo 87 let a nejmladšímu pouhých 15 let.

Tomáš Kovařík pracuje s dětmi již řadu let, takže se naučil vysvětlovat složité lékařské problémy jednoduchým a srozumitelným jazykem. Napsal 28 knih a učebnic, z nichž mnohé se studují na univerzitách v 9 zemích (mimo jiné v Německu a Izraeli).

A to hlavní, co nás Tomáš Kovařík učí, je uvědomit si, že naše zdraví závisí z 90% na našich cévách.Rozhovor s Gabrielou Vokálovou

– Pane Kovaříku , říkáte svým pacientům i nám všem, že cévy tvoří 90% lidského zdraví. Proč tomu tak je?

– Největším lidským orgánem je prý kůže. To ale není tak docela pravda. Cévní systém je totiž největším orgánem v našem těle. A je zřejmé, že jeho poruchy nevyhnutelně vedou k problémům v celém těle.

Jen se nad tím zamyslete: ujet v osobním autě průměrnou rychlostí celou délku cév člověka by vám trvalo několik let.

V těle je přibližně 150 miliard kapilár. Kdybyste vyrobili model kapilár ze sirek, vážil by tolik jako osm boingů! A když spočítáte délku plavidel, vyjde vám asi 100 000 km.

Zde je příklad pro srovnání. V průměru ujede auto 100 000 km za čtyři až pět let. Pokud vytvoříte „šňůru“ plavidel a začátkem roku 2023 vyjedete z prvního konce, druhý konec uvidíte až v roce 2028. Působivé měřítko, že?

Takto rozsáhlý systém nemůže být jednoduchý. Jakákoli, byť i drobná porucha tak bohužel nevyhnutelně vede k rozvoji celé řady patologických stavů.

– O jakém lidském stavu přesně mluvíte?

– Zde je uvedeno 6 nejčastějších a nejnebezpečnějších problémů, které mohou způsobit ucpané cévy, a to v pořadí podle rostoucího rizika:

  • Křečové žíly – vznikají v důsledku ucpání cév na nohou. Příšerné bolesti, křeče, nehojící se odřeniny. Nohy jsou unavené po 20 minutách chůze. Plísně na prstech rukou a nohou a popraskaná chodidla jsou mimochodem také způsobeny nedostatečným prokrvením.
  • Bolí jít na toaletu a jen sedět – protože krevní cévy v konečníku jsou oslabené, vznikají hemeroidy.
  • Bolesti kloubů -jsou důsledkem nedostatku mikroživin v tkáních chrupavky. Bolesti kolen, prstů a kyčlí začínají kvůli špatnému prokrvení.
  • Problémy s játry – v důsledku nedostatku živin přiváděných krví do jater. To způsobuje degenerativní proces zvaný hepatóza. Velmi charakteristickými příznaky jsou častá hořkost v ústech a říhání.
  • Zhoršuje se vidění a objevují se závratě – při oslabení cév v hlavě vzniká nejen šedý zákal, ale také nedostatek kyslíku v mozku. S každým dnem nedostatku kyslíku se zhoršuje paměť a snižují intelektuální schopnosti.
  • A na prvním místě seznamu je hypertenze. Právě toto onemocnění vede k mrtvici a infarktu.

Možná si říkáte, že takové stavy se objevují pouze u starších lidí. Ale nejde o věk! Špinavé, cholesterolem a vápníkem ucpané cévy brání správnému fungování vašeho těla!

A tyto nemoci budou pouze progredovat bez ohledu na to, jakou farmakologickou léčbu použijete. Ano, lze je „tlumit“ prášky, ale příčina nikam nevede.

Čím více nečistot se v cévách nahromadí, tím závažnější budou následky. Středně těžká až těžká cévní kontaminace mozku má s větší pravděpodobností za následek cévní mozkovou příhodu a úplné nebo částečné ochrnutí.

Chcete prožít dlouhý život se zdravým tělem? Začněte s čištěním cév co nejdříve!

– Pane Kovaříku, proč to všechno závisí na cévách?

– Cévy jsou transportním systémem pro všechny živiny v lidském těle. Kvůli oslabeným cévám trpí celé tělo. Každý orgán bez výjimky.

Pro ty, kteří chtějí snížit chuť k jídlu a zhubnout, je očista cév bez cholesterolu také přínosná! Ukládá se v cévách, čímž blokuje cestu živin do vnitřních orgánů. Mozek proto tento stav vnímá jako hlad a okamžitě vydává signál: „Dejte mi něco k jídlu!

Ve skutečnosti však jíte více, než potřebujete. Proto ten tuk a záhyby. Vyčistěte si cévy – kila navíc odejdou spolu s nutkáním k přejídání.

Opět platí, že vaše cévy tvoří 90% vašeho zdraví. Vyčistěte je, zpevněte je a pak zmizí téměř všechny chronické a „nevyléčitelné“ nemoci.

– Pane Kovaříku, co je pro cévy nejnebezpečnější?

– Někdy je v cévách tolik usazenin, že už v nich není vidět ani malá mezera. Je to cholesterol, který ucpává oběhový systém.

Představte si, že zhruba 8% vaší hmotnosti do 50 let tvoří cholesterol nahromaděný v cévách. To je 6 až 9 kg.

Pokud by za normálních okolností byl cévní lumen velký jako zápěstí, s přibývajícím věkem by se zmenšil na průměr prstu.

Nejnebezpečnější pro cévy: cholesterol, krevní sraženiny a vápenaté usazeniny.

1. Cholesterol

Hlavní příčinou ucpávání cév je cholesterol. Cholesterol je látka podobná tuku, která se do cév dostává dvěma způsoby. Asi čtvrtinu cholesterolu získáváme z potravy a zbylé tři čtvrtiny si tělo vyrábí samo.

Během 50 let života se lumen cév zúží asi 4-5krát. Cholesterolové plaky brání volnému průtoku krve, což vede k bolestem hlavy, kloubním problémům, vysokému krevnímu tlaku a celkově špatnému zdravotnímu stavu. Skutečným rizikem pro život je však vážné riziko vzniku krevních sraženin!

2. Krevní sraženina

Krevní sraženina je měkký útvar krevních buněk. Trombóza je nahromadění krevních sraženin na jednom místě nebo dokonce po celé délce žíly. Jedná se o husté hmoty, které se mohou v těle nahromadit a vážit až 1 kg. Nebezpečí však nespočívá v počtu sraženin, ale v tom, že jsou nestabilní. Mohou se kdykoli přetrhnout a způsobit hrozné následky až po smrt.

Pokud krevní sraženina náhle ucpe cévu v mozku, dojde k mrtvici. Pokud zablokuje srdeční tepnu, dostanete infarkt. Jakýkoli jiný orgán může také zůstat bez přívodu krve, což může vést ke kolapsu plic, selhání ledvin, gangréně a mnoha dalším nevratným následkům pro vaše zdraví.

3. Vápenaté usazeniny

Víte, jak se vápník dostává do cév? Jedná se o zbytky tablet a doplňků. Během života se v těle člověka nahromadí asi 0,5 kg vápníku – na stěnách cév a v orgánech. Nejvíce však vápníkem trpí náš mozek.

Vápník je pevná látka s ostrými hranami. Může snadno propíchnout cévu při jakémkoli křečovitém napětí nebo dokonce při náhlé změně polohy těla. Mnoho mrtvic je způsobeno usazeninami vápníku v cévách.

Se zhoršujícím se stavem cév se rozvíjejí trvalá chronická onemocnění!

I když vedete zdravý životní styl, ve věku 40 let se vám v cévách hromadí „odpad“. A pokud jste je ještě nikdy nečistili, teď je ten správný čas. I když se nyní cítíte dobře, neznamená to, že je vaše tělo v naprostém pořádku. Mnoho život ohrožujících onemocnění probíhá roky bez příznaků.

Všichni jíme nezdravé jídlo, mnozí z nás pijí alkohol a kouří. A dnes je to pro naprostou většinu lidí známý způsob života. Tyto návyky však nezmizí pro naše cévy… Ty se pak 5-8krát rychleji plní cholesterolem, krevními sraženinami a vápníkem.

Hypertenze je prvním příznakem, který ukazuje na potřebu cévní očisty. Nárůsty tlaku naznačují, že vaše cévy jsou již ⅔ zablokované. A pokud užíváte pilulky během hypertenzních krizí, přidáváte pokaždé ještě více vápenatých usazenin.

Pokud se z tohoto začarovaného kruhu nedostanete hned, jste odsouzeni k záhubě! Pokud si však vyčistíte cévy, výkyvy krevního tlaku, časté bolesti hlavy a kloubů z vašeho života navždy zmizí.

Zde jsou 4 důvody, proč si MUSÍTE nechat vyčistit cévy:

Hypertenze

Nestabilní nebo trvale vysoký krevní tlak, který snižujete léky. Pokud máte hypertenzi, znamená to, že vaše cévy křičí: „Vyčistěte nás!“

Křečové žíly

Neestetické otoky žil na nohou, tíha, bolest a otok. Cholesterolové usazeniny a krevní sraženiny blokují žilní chlopně. Postupně se objevují cévní „hvězdičky“, které se následně vyvinou v cévní „retikulum“. A síťka již přerůstá v plnohodnotné křečové žíly.

Hemoroidy

Když se ucpou cévy odvádějící krev z konečníku, hemeroidy otékají. Pokud jsou cévy zablokovány jako první, dochází k análním trhlinám.

Osteochondróza

Jedná se o nedostatečné prokrvení kloubů. Klouby jsou dehydratované, začínají se opotřebovávat a nedokážou se včas zotavit. Nakonec se opotřebují a ztratí schopnost absorbovat užitečné látky. Soli se z kloubů nevyplavují a začínají se nekontrolovaně ukládat stále více.

– A jak poznáte, že už je vaše zdraví ohroženo?

– Zde je 7 příznaků, na které byste si měli dát pozor. Naznačují, že cévy jsou již v kritickém stavu.

1. OTEKLÉ NOHY, RUCE NEBO OBLIČEJ

Ucpané cévy nemají čas zbavit se přebytečné tekutiny. K večeru nohy otékají natolik, že jsou na kotnících vidět otisky ponožek. Otoky obličeje a váčky pod očima. Prsty, které nelze vyjmout z kroužků. A břicho se vám nezvětšuje proto, že tloustnete, ale proto, že se vám začínají zvětšovat vnitřní orgány.

2. ZÁVRATĚ

Problém s vestibulárním aparátem. Je zodpovědný za naši koordinaci, takže cítíme pohyb těla a jeho polohu v prostoru. Vestibulární aparát se nachází ve vnitřním uchu, takže pokud nefunguje správně, často trpí i sluch.

3. TINNITUS NEBO ZVONĚNÍ V UŠÍCH

Pokud máte v hlavě šum, znamená to, že slyšíte krev, která se pohybuje v cévách. Může to být stálé hučení, jemné zvonění, pulzující zvuk nebo monotónní hluk. Tyto zvuky ztěžují soustředění. A jsme varováni: „Je čas vyčistit cévy!“

4. NESPAVOST

Mozek musí produkovat spánkový hormon melatonin. Říká se mu také hormon mládí. Pokud vaše cévy nepracují správně, cítíte se letargičtí a ospalí a po nějaké době se u vás mohou objevit vážné problémy: u žen předčasná menopauza, obezita nebo dokonce rakovina.

5. RYCHLÁ ÚNAVA A VYČERPÁNÍ OD RÁNA

Tělo se snaží šetřit energií, aby jí bylo dost pro činnost vnitřních orgánů. Nemají dostatek výživy. V tomto stavu nemůžete ani snít o fyzické nebo duševní aktivitě – veškerá vaše energie směřuje k udržení činnosti vašich orgánů.

6. „HVĚZDIČKY“ V OČÍCH A ROZMAZANÉ VIDĚNÍ

Rozmazání, mlha, podivné „hvězdy“ před očima – všechny tyto abnormality naznačují, že oči nemají sílu kvůli nemocným cévám.

7. BOLESTI KLOUBŮ

Ráno se cítíte ztuhlí, jako by vaše tělo bylo zrezivělé. Klouby se kroutí v chladu nebo při změně počasí. Křupavé zvuky při pohybu a bolest v kolenou. To vše naznačuje, že kloubům chybí přirozené mazivo – synoviální tekutina. A bez zdravého krevního oběhu se neobjeví.

Nyní si uvědomujete, že kterýkoli z těchto příznaků se může kdykoli zhoršit. A pak místo jednoduchého vyčištění cév budete muset zaplatit spoustu peněz za operaci.

Podobně jako vodovodní usazeniny se cholesterol v průběhu let usazuje na stěnách cév a vytváří plaky, které časem zužují lumen a brání volnému průtoku krve.

Nejčastěji se vyskytuje několik těchto příznaků současně. Je velkou chybou léčit každou nemoc zvlášť. Tablety na tlak, masti na křečové žíly, čípky na hemoroidy, gely na klouby. A samozřejmě balíčky léků proti bolesti…

Lékárníci vám poděkují, že jste nakoupili spoustu nepotřebných léků. Ve skutečnosti se však potřebujete zbavit cévní překážky.

Společnost Activstar vstupuje na trh s produkty které jsou zaměřené na prevenci proti kardiovaskulárním chorobám a na podporu správné funkce srdce a cév.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *